۲ درصد موقوفات کشور به حوزه‌های علمیه اختصاص دارد/ شناسایی ۸۰۷ نوع نیت موقوفات در ایران

حجت‌الاسلام و المسلمین احمد شرفخانی در چهارمین همایش وقف و حوزه‌های علمیه که در سالن اجتماعات مدرسه عالی دارالشفا قم برگزار شد، با بیان اینکه در مجموعه سازمان و اوقاف امور خیریه 500 هزار برگ وقف‌نامه موقوفات کل کشور طی سال‌های اخیر بازخوانی شده است اظهار کرد: با استفاده از این بازخوانی سامانه جامع موقوفات کشور به تقسیم‌بندی مناسبی رسیده است.
 
وی با تاکید بر اینکه درآمد موقوفات برای شهرستان‌ها و نیت‌های مورد نظر واقف هزینه می‌شود، اضافه کرد: با عملیاتی کردن بازخوانی وقف‌نامه‌ها نیت موقوفات از 70 نوع به 807 نوع نیت افزایش یافته است.
 
معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه با بیان اینکه موقوفات به دو دسته مستقیم و غیرمستقیم تقسیم‌بندی می‌شود، عنوان کرد:‌ 2 هزار و 700 موقوفه برای حوزه‌های علمیه در سراسر کشور وجود دارد و طبق این آمار کمتر از دو درصد از موقوفات کشور به حوزه‌های عملیه اختصاص یافته است.
 
وی با اشاره به اینکه ائمه جمعه باید موقوفات استان‌ها را ثبت کنند، تصریح کرد: اگر این امر انجام نشود از نظر حقوقی مشکلات متفاوتی برای این موقوفات ایجاد می‌شود.
 

شرفخانی از اختصاص 17 هزار و 930 موقوفه تجاری برای حوزه‌های علمیه یاد کرد و گفت: 99 درصد سرقفلی این مجموعه‌های تجاری واگذار شده است به همین علت ارزش مادی خاصی برای حوزه‌های علمیه ندارد.

وی از خراسان رضوی به عنوان استانی که بیشترین موقوفات حوزه‌های علمیه را به خود اختصاص داده است، نام برد و مطرح کرد: بر اساس آمارهای ثبت شده در سازمان اوقاف در برخی از نقاط کشور موقوفاتی برای حوزه وجود ندارد و در استان ایلام حوزه‌ علمیه فقط یک موقوفه دارد.
 
شرفخانی با بیان اینکه درآمد موقوفات حوزه‌های عملیه در شهرستان و به منظور تحقق خواسته افراد واقف هزینه می‌شود، مطرح کرد: از اول انقلاب تا سال 1389 در هر سال متوسط وقف جدید مردم نزدیک به 200 موقوفه بوده است اما در پنج سال اخیر بیش از 9 هزار مورد وقف انجام شده است.
 

معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه یادآور شد: از سال 88 تا 94 نزدیک به 320 وقف برای حوزه‌های علمیه ثبت شده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه