موقوفه بودن ۵۰۰ دانشگاه در استانهای مختلف کشور

معاون فرهنگی اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه کشور امروز در همایش اعطای جوایز حسن تحصیل بنیاد فرهنگی البرز به 101 دانش آموز قزوینی، با تاکید بر گسترش وقف های علمی، گفت: در حال حاضر 500 دانشگاه در استان های مختلف موقوفه هستند.
حجت الاسلام و المسلمین احمد شرفخانی افزود: علاوه بر این تعداد دانشگاه، بسیاری از کتابخانه های کشور نیز وقفی هستند که بیانگر جایگاه وقف در حوزه های علمی است.
این مسئول بر تقویت وقف های علمی تاکید کرد و گفت: امروز که وقف در حوزه علمی به یک نیاز مهم در کشور تبدیل شده است چرا نباید دست به وقف های مشارکتی بزنیم و چرا باید همچنان پای سفره وقف های قبلی بنشینیم؟
وی، پیشینه اصلی وقف را در حوزه علم دانست و اضافه کرد: تمام علمای بزرگی چون شهید مطهری، مراجع و روحانیون و دانشمندان کشور مدیون وقف هستند و حضرت امام خمینی(ره) که آن حرکت بزرگ انقلاب اسلامی و سپس بیداری اسلامی را در دنیا رقم زد درس خوانده همین مدارس وقفی بوده اند
شرفخانی در خصوص موقوفات حوزه علمیه هم اذعان کرد: در حال حاضر 2 هزار و 800 حوزه علمیه موقوفه در کشور وجود دارد.
این مسئول با تاکید بر اینکه امروزه وقف در حوزه فناوری باید جای لازم را باز کند،گفت: این موضوع مورد تاکید مقام معظم رهبری نیز قرار دارد.
معاون فرهنگی اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه کشور در ادامه از وجود 175 هزار موقوفه در کشور خبر داد و گفت: میهن اسلامی ما مفتخر به آن است که در 700سال پیش زمانی که فکر وقف در هیچ کشوری نبود حتی در حوزه دفاع از حقوق حیوانات تجربه وقف داشته باشد.
حجت الاسلام و المسلمین شرفخانی افزود: وقف فقط نوع دوستی انسان نیست بلکه به معنای خود دوستی نیز هست و ثمرات و نتایج پربار آن پس از مرگ به واقفان خواهد رسید.
نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه قزوین نیز در ادامه این مراسم با اشاره به آیات و روایات متعدد در خصوص وقف،گفت: دین اسلام با وقف راهی را برای ما باز کرده تا هرچه داریم برای ما بماند و اثر و نتایج آن پس از مرگ نیز همچنان ماندگار باشد.
آیت الله عبدالکریم عابدینی افزود: مرحوم حسینعلی البرز موسس بنیاد فرهنگی البرز نیز در طول عمر پربرکت خود به اهمیت وقف و ثمرات اخروی آن به درستی پی برده بود.
در پایان این مراسم پنجاه و پنجمین جایزه حسن تحصیل بنیاد فرهنگی البرز به 101دانش آموز قزوینی اهدا شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه