فرصت حضور امامزادگان را در ایران قدر بدانیم

حجت‌الاسلام والمسلمین احمد شرفخانی در گفت‌وگویی، به مناسبت پنجم ذی‌القعده (۷ مرداد) روز تجلیل از امامزادگان و بقاع متبرکه با بیان اینکه حضور امامزادگان در ایران یک حضور معنادار و با برنامه‌ریزی دقیق بوده اظهار کرد: حضور امامزادگان در ایران به خاطر خفقان و ظلم بنی‌امیه و بنی‌عباس بوده و بخشی از آن نیز با دعوت امام رضا (ع) صورت گرفت و مهمان‌نوازی و خواست خود مردم ایران هم در این اتفاق سهیم بوده است.

وی خاطرنشان کرد: حضور امامزادگان در ایران با نگاه ترویج فرهنگ اسلامی و ترویج فرهنگ اهل بیت (ع) و آموزش معارف قرآنی و سبک زندگی اسامی بوده و آن‌ها با حضورشان در ایران به دنبال ترویج فرهنگ اهل بیت (ع) بوده‌اند. تمدن‌سازی اسلامی و هدایت و انسان‌سازی در دستور کار تمام امامزادگان بوده است.

معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه تأکید کرد: امروز هم فعالیت ما در آستان مقدس و متبرک امامزادگان باید در راستای هجرت آن‌ها یعنی ترویج فرهنگ ناب اسلامی باشد. حضور امامزادگان در ایران با نگاه ترویج فرهنگ قرآن و اهل بیت (ع) بوده است. آموزش‌های معارف، روش‌ها و سیره‌های اهل بیت (ع) از دیگر دلایل حضور این امامزادگان عظیم‌الشان در ایران است.

شرفخانی اضافه کرد: بر همین اساس سازمان اوقاف و امور خیریه برنامه‌ریزی داشت که بقاع متبرکه قطب فرهنگی کشور شود و بر همین اساس فعالیت‌هایی را در این راستا آغاز کرد تا امامزادگان مرکز تبلیغ و نشر معارف اسلامی شوند. برنامه‌ها و فعالیت‌هایی که در این عرصه می‌شود انجام داد، ‌تهیه شد و امروز در مناسبت‌های مختلف در امامزادگان برنامه‌هایی برای ترویج و تعلیم معارف اسلامی انجام می شود و از حضور علما، روحانیون و مبلغان در امامزادگان بهره می‌بریم.

شرفخانی تأکید کرد: یکی از اولویت‌های ما این بود که امامزادگان در فعالیت‌های فرهنگی و قرآنی بسیار سهیم باشند. بر همین اساس در ۲۸۰۰ امامزاده مرکز هنری قرآنی دایر کردیم. همچنین راه‌اندازی خیمه‌های معرفت و پاسخگویی به مسائل شرعی، مشاوره خانواده، تربیت فرزندان، گفتمان دینی، تبلیغی و چند رسانه‌ای و… از جمله فعالیت‌های ما در بقاع متبرکه است تا بتوانیم سبک زندگی اسلامی و رفع آسیب‌های اجتماعی را به دنبال داشته باشیم.

معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه یادآور شد:‌ما برنامه‌های آموزشی مثل حفظ قرآن را برای طرح تابستانه اوقات فراغت سنین مختلف داشته‌ایم و در ایام تعطیلات تابستان و عید نوروز و همچنین مناسبت‌های ملی و مذهبی برنامه‌های بسیار مهمی برای ترویج سبک زندگی ایرانی-اسلامی داریم.

وی با بیان اینکه ما در امامزادگان سه مهارت اصلی را آموزش می‌دهیم خاطرنشان کرد: مهارت اول ما ترویج رویکرد سبک زندگی اسلامی، مهارت دوم ترویج مهارت‌های ده گانه خانواده و مهارت سوم فرزندپروری است که در این آموزش‌ها نگاهی روانشناسانه و اسلام با یکدیگر آمیخته شده و مباحث نظری بسیار مهمی را برای بهتر شدن سبک زندگی جامعه ارائه می‌دهد.

شرفخانی با اشاره به اینکه ما برای تربیت مربیان کتاب‌های آموزشی در اختیار آن‌ها قرار داده‌ایم، خاطر نشان کرد: از جمله شرایط لازم برای تربیت مربی و فعالیت آن‌ها در بقاع متبرکه و امامزادگان گذراندن دوره‌های تخصصی و تربیتی آن‌ها در کلاس‌هایی است که برگزار می‌شود. بعد از دریافت گواهی‌نامه می‌توانند فعالیت‌های خود را در امامزادگان آغاز کنند.

معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه تأ:ید کرد: این امر برای ترویج رفتارهای فردی و اجتماعی با رویکرد اسلامی است. قطعا بالا رفتن آموزش در بین خانواده‌ها سبب رفع و کاهش آسیب‌های اجتماعی از جمله طلاق، اختلافات خانوادگی، اعتیاد، کاهش آسیب‌ها نسبت به فرزندان و… می‌شود. آموزش‌ها باید براساس سبک زندگی اسلامی و به صورت کاملا کاربردی و مهارتی باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه